facebook myspace twitter

Vakantie rit Polen en Tsjechië door Mien haar ogen.

2017 De rit die ons Mien heel graag wilde doen.
Dus gaan we het doen.

Pisa

Maandag 17-07-2017


Rond 7u opgestaan na de koffie en ontbijt nog wat spulletjes ingepakt en rond half 10 uit Drunen vertrokken. Rond 12u reden we Duitsland in vlak over de grens nog even bij de aldi wat broodjes gekocht en op de parkeerplaats de broodjes gegeten en koffie gemaakt. Scooter vakantie rit 2017
En toen ging de tomtom achterlijk doen ipv naar het oosten te rijden reden we naar het noorden rond 15u een camping gezocht en gevonden. We staan nu op een mini camping rond de 16 plaatsen en wij staan op plaats 4.Nadat we de tent hebben opgezet ff wat gegeten. Na het eten koffie gedronken. Avonds nog ff een stukje gewandeld en rond half 10 lagen we op bed we waren doodop. Vandaag ± 150km gereden.


Dinsdag 18-07-2017

Vannacht vreselijk slecht geslapen we we hadden het alle twee ijskoud de hele nacht. Om 8u opgestaan en rond 9:30 vertrokken. Het ging kei goed tot dat we door Munster heen rede en bij een stoplicht mijn scooter ermee stopte.Scooters op de stoep gezet en Peer is gaan sleutelen. Na 1,5u deed mijn scooter het weer. Rond 15u een camping gezocht en gevonden. Om ±16u op de camping aangekomen en gelijk de tent opgezet die was nog een beetje vochtig van vanmorgen.


Rond 18u gegeten en daarna gedoucht. Avonds nog ff naar voor geweest daar hadden ze kleine kangoeroes lopen eentje had een jonkie in d`r buidel. We zijn in de bier tuin gaan zitten. Het was er kei druk maar wel gezellig. Paar pilsjes gedronken en wat frietjes gegeten. Rond 22u gaan slapen. Vandaag rond de 135km gereden.

Woensdag 19-07-2017

Vanmorgen rond 8u opgestaan en na de koffie en een broodje rond 9.30 gaan rijden. Rond 11.30 gestopt in een parkje en een wafel gegeten en even de benen gestrekt. Na nog een uur rijden even koffie met een broodje genuttigd. Het gaat vandaag erg vlot alleen de tomtom heet af en toe de kuren. Rond 16u een camping gezocht en gevonden dus nog 1,5 u rijden. Rond 17.15 op de camping aangekomen. Tent opgezet koffie gedronken en gegeten chili con carne stond er op het menu vandaag. Nadat we een rondje over de camping hadden gelopen en weer bij onze tent kwamen. Zei de Duitse buurman dat er vreselijk weer aan komt de lucht was idd inkt zwart en het begon vreselijk te waaien. Het heeft flink geregend en geonweerd. S`morgens was het weer droog vandaag 206km gereden.

Scooter vakantie rit 2017 Scooter vakantie rit 2017

Donderdag 20-07-2017

Vanmorgen rond 7.30 opgestaan. Tent was nog een beetje nat van de regen en aan de binnenkant van condens. Het ging goed vandaag. Volgens mij rijden we vandaag wat vroeger Oost Duitsland was. We zien het aan de huizen en de wegen zijn soms zo slecht. We hebben een klein buitje gehad onderweg. Rond 17u op de camping aangekomen in Wittenberg aan de Elbe. Vandaag 192km gereden.


Vrijdag 21-07-2017

Vandaag rond 8u opgestaan. Na de koffie en de broodjes hebben we de tent ingepakt. Rond half 10 weer gaan rijden. Vandaag tot ± 10km van de Poolse grens een camping opgezocht omdat het eerste gedeelte van Polen geen campings zijn en anders zou het een te lange rit worden. Het is een leuke camping aan een meer. Nadat we de tent hadden opgezet zijn we even gaan rond lopen bij een restaurantje hebben we een pilsje gedronken.

We zagen dat ze friet met schnitzels verkochten dus dat hebben we ook gegeten en het smaakte erg lekker. Na het douche nog even een biertje gedronken bij de Duitse over buurman. Rond 22.30 gaan slapen. Vandaag 205 km gereden.

Zaterdag 22-07-2017Vanmorgen rond 8u opgestaan na de koffie en broodjes ± 9.20 gaan rijden. Rond 10u reden we polen binnen.

Scooter vakantie rit 2017
We hadden gisteren nog na gevraagd aan de buurman of hij wist hoe de wegen waren. Peer wist nog van vroeger hoe slecht ze waren maar ja dat was ook weer 20 jaar geleden. Volgens de buurman waren de snelwegen goed te rijden. Maarja daar mogen wij niet opkomen. Dus we hielden ons hart vast. Eenmaal in Polen viel het allemaal reuze mee. Sommige stukken waren zo slecht dat we niet harder konden dan 20/30 km. We reden door kleine gehuchten heen met huizen die schreeuwde om gerenoveerd te worden of om een lik verf hier en daar en de kerk in het gehucht zag er piek fijn uit. Het is maar waar je je geld aan uit wil geven. We staan nu op een camping midden in de stad Bresslau (Wrocław). Het ziet er allemaal een beetje krakkemikkig uit maar de wc en douches zijn wel schoon. Vanavond Sjasliek gegeten met frietjes en salade en een glas bier van een halve liter later op de avond nog een ijsje Heerlijk. Vandaag 210 km gereden.

Zondag 23-07-2017

Van morgenrond 7u opgestaan. Na de broodjes en koffie rond 8.45 gaan rijden. De weg was goed dus we schieten lekker op rond 12u hadden we de eerste 100 km al gereden. S`middags nog ff bij een supermarkt wat broodjes en vleeswaren gekocht. Later op de middag nog ff getankt. Rond 15u kwamen we kwamen we op de camping aan in de stromende regen. We kunnen ons niet herinneren dat we ooit de tent hebben op gezet in de stromende regen. Na 1 u was het gelukkig alweer droog. S`avonds nog ff een pilsje gedronken en rond half 10 gaan slapen. Vandaag 206 km gereden.

Maandag 24-07-2017

Vanmorgen om 7.30 opgestaan na de koffie en de broodjes rond 8.45 vertrokken naar Auschwitz. Rond 10u daar aan gekomen. Eerst even rond gekeken toen kaartjes gekocht. Rondleiding begon om half 12 Engels talige gids die veel vertelde met een giga pools accent. Het was erg indrukwekkend. Ik liep vaak met een brok in mijn keel en soms stond het huilen mij nader dan het lachen. Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt zijn de krab sporen op de muur in de gaskamer (niet te beschrijven). Half 2 was de rondleiding afgelopen en konden we met een bus naar Birkenau maar we waren zo moe van de rondleiding en alle indrukken dat we dat hebben overgeslagen. We staan nu weer op de zelfde camping als gister. Vandaag weinig km gereden. Maar het voelt of we de wereld zijn rond gereden zo moe ben ik van alle indrukken.

Dinsdag 25-07-2017

Vanmorgen vroeg opgestaan en rond 8.45 gaan rijden in de regen. Toen het harder ging regenen hebben we onze regenkleding aangedaan. Toen het droog was hebben we even cup a soep gedronken om een beetje warm te worden. Rond 11.15 reden we Tsjechië binnen. Het was nog steeds bewolkt en erg winderig. En de wind was erg koud. Het was maar 16 graden. Rond 16u op de camping aangekomen in steenberk. Rond een uur of 18 wezen eten op de camping. Heerlijk gegrild vlees met spek en salade met frietjes. rond 22u gaan slapen. Vandaag 192km gereden.

Woensdag 26-07-2017

Vanmorgen rond 7.30 opgestaan na de koffie en de broodjes de tent opgeruimd en om ± 9.10 vertrokken. Het was bewolkt en af en toe zon. Rond een uur of 2 hadden we honger dus ff de scooters aan de kant gezet en een banaan staan eten. Loopt er aan de overkant een man met een te kleine stok en die begint te schreeuwen tegen ons. Geen idee wat hij riep maar hij was niet blij. Wij denken nog laat maar gaan het zal de dorps gek wel zijn. hij wilde bijna oversteken toen Peer riep en nou in het Nederlands. En dat maakte indruk want hij bleef aan zijn kant van de straat en ging met zijn rug naar ons toe staan. Nadat we de banaan op was zijn we weer verder gereden.

Scooter vakantie rit 2017
We zijn vandaag op weg naar Kutna Hora daar staat de botten kerk rond half 4 daar aangekomen. Binnen wezen kijken, foto`s gemaakt en rond 5 u op de camping. Vandaag ± 191km gereden.

Donderdag 27-07-2017

Vanmorgen rond 8u opgestaan het heeft de hele nacht geregend. Dus een natte tent ingepakt. ± 9.45 gaan rijden. rond 11u nog even wat broodjes gekocht. Rond 13u gestopt om even wat te eten en koffie te drinken. Regelmatig regen onderweg. Rond 16u op een camping aangekomen tijdens een flinke regen bui is de camping vol konden we de berg weer af in het dal was nog een camping aan de Elbe was gelukkig nog plaats. De camping is vrij rustig alleen komt er om de zo veel tijd een trein voorbij denderen. ±171 km gereden vandaag.

Vrijdag 28-07-2017

Vanmorgen om half 8 opgestaan. Het heeft bijna heel de nacht geregend. Alles is klam en vochtig. Na de koffie en de broodjes de tent (zeiknat) ingepakt. Hopelijk vanavond op een droge plek. De lucht was donker en er hing nog meer regen in de lucht.Met af en toe een buitje schiet het niet echt op. onze blue tooth intercom heeft er ook al de brui aan gegeven dus we kunnen niet kletsen onderweg. We rijden door een kleine stad en daar hebben ze een paar straten en kruispunten afgezet dus een alternatieve route zoeken door de smalle straatjes. Op een gegeven moment rijden we een kort straatje in, hoor ik een sirene afgaan ik denk nog ow ff aan de kant er komt een politie auto aan zag ik in mijn spiegel. Nadat korte straatje naar rechts gegaan en weer sirene en gelijk haalt die politie auto mij in en zet zijn auto voor mijn scooter neer. Ik dacht nog wat gaan we nou beleven. Ik zet mijn scooter uit en op de standaard. Peer deed het zelfde. Een agent gaat naar Peer toe de andere komt op mij af. Ik zeg gelijk tegen hem Do you speak english? Hij sprak alleen maar Duits en met handen en voeten maakte hij duidelijk dat we een richtingstraatje de verkeerde kant zijn ingereden. Ow zeg ik lekker onnozel. Toen wilde hij mijn rijbewijs zien. Die zit in het mapje van mijn mobiel en die lag onder het zadel van Peer zijn scooter op te laden. Die gepakt en aan die agent gegeven. Die staat er interessant naar te kijken en geeft hem terug en we konden weer verder. Zonder bekeuring dus onze dag was weer goed want een bekeuring is gelijk betalen. ± 5u op de camping aan gekomen. Gelijk de tent opgezet en hem laten drogen hopelijk blijf het droog vannacht. Vandaag 184km gereden.

Scooter vakantie rit 2017


Zaterdag 29-07-2017

Vanmorgen was ik vroeg wakker rond 5u ff naar de wc geweest en weer in slaap gevallen. Rond half 8 opgestaan. Na de broodjes en de koffie tent ingepakt en rond 8.45 weer gaan rijden. Het is lekker weer maar er staat wel veel wind. Ondanks de tegen wind gaat het best lekker vlot. Ze zijn in Duitsland best wel vaak met de weg bezig in dorpen en steden dus iedere keer omrijden. Rond 15u een camping gezocht en rond 17u kwamen we aan op de camping.


De camping word gerund door een Nederlands stel dus we kregen een rondleiding in het Nederlands (dat gebeurt niet vaak). Het is een mooie camping één van de mooiste die we de afgelopen twee jaar gezien hebben. We hebben vandaag 220km gereden. Nog ruim 400km en we zijn weer thuis.

Zondag 30-07-2017

Vanmorgen word ik wakker omdat Peer het uitkermde van de pijn. Er was hete koffie over zijn voet gegaan. Dat kwam door dat de flap van de tent naar binnen waaide tegen de beker met koffie. Vanmorgen rond 9.15 vertrokken het waaide nog steeds hard mat van die ruk winden lijkt het net of we dronken zijn met zijn tweeën. Peer zijn voet is kei rood en er zitten 2 blaren op. Vandaag ± 200km gereden.

Maandag 31-07-2017

Vanmorgen rond 8u opgestaan. Na de broodjes en de koffie de tent ingepakt. Rond 9.15 gaan rijden. Voor mijn gevoel door veel steden gereden en vaak waren ze met de weg bezig. En het schoot ook niet erg op. Rond half 2 reden we Nederland binnen. En rond 17u waren we thuis. Vandaag rond 200km gereden..

Scooter vakantie rit 2017